Tutustumiskierros vaihtoehtoisiin energiaratkaisuihin

Olimme mukana ideoimassa ja järjestämässä tutustumiskierrosta kiinnostaviin energiakohteisiin yhdessä Mynämäen seudun pienkiinteistöyhdistyksen ja  HINKU-hankkeen kanssa. 

Tutustumiskierros oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Siinä sovelletaan Britanniassa suosittua Open Homes –ideaa. Kohteiksi valittiin yksityishenkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat valmiita esittelemään omia energiaratkaisujaan aiheesta kiinnostuneille tai samanlaisia ratkaisuja harkitseville. Mynämäen kierroksen kohteisiin kuuluivat aurinkokeräimet, maalämpö, kunnan pellettilämpölaitos sekä sähköauto ja -skootteri.

Energiakierroksen ideana on, että tosielämän esimerkeistä ja niitä toteuttaneilta ihmisiltä saa sellaista tietoa, jota ei löydy kirjoista tai asiantuntijoilta. Kohteessa voidaan keskustella, kysellä ja vaihtaa kokemuksia uusista energiaratkaisuista. Tietoa jaetaan sekä käyttökokemuksista että toteuttamiseen liittyvistä haasteista ja hyvistä ratkaisuista.

Mynämäen energiakierroksen järjestelyihin osallistuivat LAICA-hankkeen lisäksi HINKU-hanke, Mynämäen seudun pienkiintöistöyhdistys, Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida, Vapo Oy, Raisio Oyj, StellaOne, Kalliokaivo Oy sekä MW-Lämpötekniikka.